Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA JCB Maestro MobilePay

KaLOHAS

Oprettet d.

KaLOHAS

KaLOHAS® frysetørret grønkål indeholder bioaktive stoffer, vitaminer og mineraler
2g pulver = 24 g friske grønkålsblade
Klar til brug i drikke og i alle typer mad – uanset hvad du er til Bland med 2.5 dl vand, juice, mælk eller anden drik (ryst flaske, eller rør i glasset til pulveret er opløst) eller nyd det i en smoothie eller på yoghurt/grød. 100% økologisk grønkålspulver fra blade. Tørret og uden tilsætningsstoffer.

KaLOHAS® grønkålspulver er et kraftværk af næringsstoffer,

der alle har dokumenteret videnskabelig effekt på sundhedsrelaterede livsstilsproblemer.

 

Grønkål og forskning
Forskningsprojektet MAXVEG foregik i perioden 2010-2015 med Per Bendix Jeppesen som projektleder.
Formålet var at undersøge virkningen af et højt dagligt indtag af stærke og bitre grøntsager på personer med type 2 diabetes og/eller metabolisk syndrom, og sammenligne med et højt dagligt indtag af milde og søde grøntsager på samme befolkningsgruppe. Som kontrol benyttes en normal nordisk kost.
De tre forskellige kosttyper holdes op imod hinanden i forhold til insulinfølsomheden, blodsukker, blodtryk, vægt, kroppens fedt-procent, fedt- og stofskifteprofil, vitamin status, immunforsvarets aktivitet samt kroppens generelle helhedstilstand.
Forsøgsdeltagerne der alle havde type 2 diabetes, spise 500 gram grove grøntsager - hver dag!
Det viste sig at havde flere positive effekter.

 

 

Stærke og bitre grøntsager er f. eks. grønkål.
Grønkål indeholder de gode flerumættede fedtsyrer, har et meget højt fiber indhold og et højt indhold af protein.
Kålen indeholder flere af de essentielle aminosyrer, vi ikke selv producerer, desuden er den fyldt med vitaminer og mineraler, som for eksempel C- og K-vitamin, som mange danskere typisk får for lidt af.

Ikke bare tabte deltagerne sig, de ændrede også deres diabetes profil betydelig,

således mindskes deres risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme
Deres insulinfølsomhed blev markant forbedret, hvilket sig at de bedre kan kontrollere deres sukkersyge. 
Størst effekt kunne forskerne måle hos de forsøgsdeltagere, der spiste bitre grøntsager,  hvilket fik forskerne til at konkludere, at jo mere skarp/stærk og bitter en smag grøntsager har, des sundere er de.

Den viden har Per Bendix Jeppesen arbejdet videre med i et studie.
Men denne gang har han gjort det lidt lettere for forsøgsdeltagerne

Han har nemlig brugt grønkål i pulverform KaLOHAS® - som er udviklet i Randers.


 

 

Per Bendix Jeppesen beskriver at kål har positive effekter på både vægttab og glukoseregulering og derfor er oplagt til diabetespatienter samt overvægtige.

I det nye forsøg spiste en gruppe af patienter med type 2-diabetes en bar fyldt med grønkålspulver, kakao og kokos før hvert hovedmåltid i tre måneder.
Mens en kontrolgruppe spiste barer uden grønkålspulver.
Begge barer havde et meget lavt kalorie indhold.

Gruppen der fik grønkålspulveret fik 34 gram pulver om dagen (=3-4 barer/dag), hvilket svarer til 430 gram frisk grønkål hvis man omregner det.

Resultaterne var at efter tre måneder kunne man se, at diabetespatienternes langtidsblodsukker var signifikant faldende. 
Deres sukkersyge var bedre reguleret og de generelle blodsukkerværdier lavere.
Der var også tydelig forskel på deltagernes kolesteroltal.

Desuden så forskerne en forskel på vægten: Pulveret giver en stor mæthedsfornemmelse; da det hjælper med at absorbere væske ind i tarmene.
Deltagerne førte kostdagbøger og her fremgik det at de faktisk spiste meget mindre, så der var betydelige vægttab hos gruppen, der fik grønkål.

Sidst målte forskerne også fedtmassen i kroppen hos deltagerne og så en reduktion i fedtmassen hos gruppen, der fik grønkål.


 

Inspiration

 

Lav en sund, forfriskende slushie til de kommende dejlige lune forårsdage – med 2-3 ingredienser
Ingredienser:
2 kopper koldt vand (eller den drik du foretrækker)
2 portioner (spiseskefulde) økologisk KaLOHAS® frysetørret grønkålspulver
1 spiseske honning /alternativt citron/mynte
Fremgangsmåde:
1. Hæld den kolde væske i blenderen
2. Blandes godt
3. Hæld blandingen i isbakke og frys indtil den er halvfrossen (så du får slush-konsistens)
4. Blendes indtil den ønskede konsistens er nået.

Grønkålsfrittata
Ingredienser:
100 gram røget bacon i tern 
1 spsk. Smør 
3 æg
0,5 dl mælk
10 gram grønkålspulver
Tilberedning:
Baconternene steges af på en pande
Smør det ovnfaste fad med smørret imens ovnen varmes op
Pisk æg, mælk og grønkålspulver sammen
Hæld ingredienserne i fadet og bag det i ovnen ved 225 grader i 30 minutter


Æble-tzaziki
Ingredienser:
2,5 dl græsk yoghurt
2 æbler rives groft
1,5 fed hvidløg (1 stort fed)
Grønkålpulver (2,5 gram)
Salt
Tilberedning:
Ingredienser røres sammen i en skål


 

 

 

Er du blevet mere nysgerrig på grønkål og har lyst til at dykke ned i emnet har du mulighed for det her:


https://green-gourmet.dk/wp-content/uploads/2023/12/nutrients-13-01813.pdf


https://green-gourmet.dk/wp-content/uploads/2023/12/Int-J-of-Food-Sci-Tech-2019-Yue-Effect-of-food-ingredients-on-glucagonE28090like-peptideE280901-secretion-in-STCE280901-and-HuTuE2809080.pdf


https://green-gourmet.dk/evidens-for-kalohas-bioaktive-indvirkning-paa-glp-1-induktion/
 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar