Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA JCB Maestro MobilePay

NYBORGGAARD

Oprettet d.

NYBORGGAARD

Nyborggaard ligger i det flade vestjyske landskab i Skibbild-Nøvling ved Vildbjerg, Herning.
Nyborggaard er et unikt nichelandbrug, grundlagt af Korna og Johannes Jensen, som købte Nyborggaard i 1974.

Oprindeligt drev Korna og Johannes et traditionelt landbrug med både køer og grise, samt med senere produktion af frilandsslagtegrise.
Da der i forvejen ikke blev brugt megen kemi på gården, var det ikke en svær beslutning at omlægge til økologi, hvilket skete i 1999.

Olieproduktionen startede på Nyborggaard i 1990’erne, hvor Korna og Johannes købte en oliepresse i Sverige og begyndte at presse rapsolie til dyrene på gården, samt til en traktor, Johannes havde ombygget til at kunne køre på rapsolie. Inspireret af Flemming Leth og hans gør-det-selv-programmer i 1990’erne, begyndte Johannes også at presse hørfrø til linolie.

Det blev definerende for Korna og Johannes, at Korna i 2002 uddannede sig Kostvejleder på Kostakademiet i Hover.
Her inspireredes Korna bl.a. til at omlægge olieproduktionen til human konsum.


I 2003 blev Nyborggaard godkendt til at producere fødevarer.
Fokus var, og er til stadighed, på at dyrke økologiske afgrøder af høj kvalitet, der minimalt og skånsomt kunne forarbejdes til produkter af bedste standard.Produktionen af koldpresset hørfrøolie påbegyndtes i 2003, og pt. dyrkes ca. 50 hektar hørfrø til produktion af hørfrøolie.

 

 

 

 

 

Korna og Johannes’ søn, Søren, overtog Nyborggaard i 2016 sammen med sin kone, Vibeke.
Søren, som er uddannet mejeriingeniør fra KVL, driver Nyborggaard med samme fokus på høj kvalitet som sine forældre. Især tankerne bag at kunne være med i alle processer – hele vejen fra jord til bord – er til stor inspiration og motivation i hverdagen.


Det er altså vigtigt at kunne følge råvarerne hele vejen fra mark til mund, for det er netop processen, omhuen og håndværket, der bestemmer kvaliteten.

 

 

 

 

 

 

Nyborggaards populære hørfrøolie er udvundet ved skånsom koldpresning af vores hjemmeavlede økologiske hørfrø.

Hørfrøolien har et indhold på 60% omega-3 fedtsyrer (ALA alfa-linolensyre) og 14% omega-6 (LA linolsyre). Hørfrøolien er en af de bedste vegetabilske olier til at ændre balancen mellem omega-3 og omega-6, hvor vi generelt indtager et stort indhold af omega-6.


Prøv en lækker lun proteinrig grød - Perfekt til de kolde vintermorgener!

 

 

Hørfrøprotein er rig på sunde kostfibre, har et højt indhold af protein og indeholder mange vigtige mineraler. Samtidig stabiliserer hørfrøprotein blodsukkeret og holder dig mæt længe!

Her får du opskriften på Nyborggaards fibergrød med æble:

1 dl havregryn
1 lille revet æble
2,5-3 dl vand
1 spsk Nyborggaard hørfrøprotein
Lidt salt og evt. lidt kanel

Kog havregryn, æble og vand i et par minutter. Tilføj herefter salt, kanel og hørfrøprotein.

Top din fibergrød med dine yndlingstoppings, fx hakkede nødder, tørret eller frisk frugt og SELVFØLGELIG 1 spsk af Nyborggaards fantastiske hørfrøolie - på den måde får du også et ekstra boost af omega-3!

MERE INSPIRATION

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar